Younes is het niet eens met teamgenoten: 'Zij doen dat wel, maar ik niet'

Younes is het niet eens met teamgenoten: 'Zij doen dat wel, maar ik niet'

18-08-2017 13:10
56

Amin Younes sluit zich niet aan bij teamgenoten Hakim Ziyech, Nick Viergever en aanvoerder Joël Veltman in de roep om nieuwe spelers bij Ajax. Hoewel de start van het seizoen in het water is gevallen, vraagt de 24-jarige Duitser om tijd.

"We hebben vorig jaar succes gehad, nu is het moeilijker. We zijn veel spelers verloren", doelt Younes in gesprek met Ajax Life op Davy Klaassen, Bertrand Traoré en mogelijk ook Davinson Sánchez. "Drie goede spelers weg? Het mag geen excuus zijn. Er staan nu jongens die tijd nodig hebben, maar het tweede jaar is altijd een beetje moeilijker, denk ik."

Younes vindt niet dat Ajax beter in had moeten spelen op de zomerse mutaties. "Ajax heeft een lijn en die trekt de club door. De jongens hebben kwaliteit, maar ze hebben tijd nodig. Iedereen heeft tijd nodig. Het geluk ontbreekt ook een beetje", aldus de linksbuiten. "Ik kan ook niet over nieuwe spelers praten. Dat is het werk van de clubleiding. Veltman en Viergever doen dat wel, maar ik ga er niet over praten. Wij moeten het doen, de ploeg staat zo."

Younes geeft wel toe dat het gemis van Klaassen groot is. "Davy kun je niet zomaar vervangen. Hij gaat voor 30 miljoen euro naar Everton en dus moet je voor 30 miljoen euro een speler terugkopen om hem te vervangen. Donny krijgt nu de kans om hem te vervangen, maar wat ik al zei: Davy heeft tijd gehad, Donny van de Beek heeft die tijd ook nodig. Iedereen."