Lof voor 'Rotterdamse jongen' van Feyenoord: 'Hij heeft schijt aan alles'

Lof voor 'Rotterdamse jongen' van Feyenoord: 'Hij heeft schijt aan alles'

18-08-2017 13:25
40

Jan-Arie van der Heijden is onder de indruk van Justin Bijlow, die vorige week als negentienjarige foutloos debuteerde in de Eredivisie. De jonge doelman verving de geblesseerde Brad Jones en Kenneth Vermeer met verve in het thuisduel met FC Twente (2-1).

"Justin heeft het echt goed gedaan en dat is knap, want er stond natuurlijk wel wat druk op voor hem," zegt Van der Heijden tegen het Algemeen Dagblad. "Zijn hele familie zat op de tribune bij het doel. Maar op trainingen heeft hij het vertrouwen van zijn ploeggenoten afgedwongen. Hij traint goed en straalt echt iets uit. Ja, je kunt zien dat hij een Rotterdamse jongen is. Hij heeft schijt aan alles en doet gewoon zijn ding. Dat is mooi om te zien."

Mogelijk staat Bijlow ook zondag in de uitwedstrijd tegen Excelsior onder de lat, al maakt Brad Jones vorderingen in zijn herstel. Van der Heijden was in mei van de partij, toen de kampioenswedstrijd tegen de stadgenoot met 3-0 werd verloren. "In de spelersgroep valt het wel mee hoe vaak deze week over die wedstrijd gesproken is. Er is wel een keer aan gerefereerd, maar we proberen de wedstrijd van zondag als een nieuwe te zien", zegt hij tegen RTV Rijnmond.