Costa boos door houding van Chelsea: 'Dan kies ik mijn bestemming'

Costa boos door houding van Chelsea: 'Dan kies ik mijn bestemming'

18-08-2017 13:54
19

Diego Costa heeft opnieuw uitgehaald naar Chelsea. De 28-jarige Spanjaard baalt van de hoge vraagprijs van de Londenaren, die daarmee een terugkeer naar Atlético Madrid in de weg staan.

"Ik heb laten zien dat ik om Atlético geef en dat ik graag weer voor ze wil spelen", zegt Costa in gesprek met ESPN. "Maar als de clubs er niet uitkomen en Atlético geen grote inspanning levert, kan ik niet op ze blijven wachten. Ik weet dat ze het zullen proberen, maar als ze moeten betalen wat Chelsea vraagt is het niet mogelijk."

"Ik weet dat het aanbod hoger zal zijn dan wat Chelsea voor mij heeft betaald", vervolgt Costa, die in 2014 voor 38 miljoen euro overkwam uit Madrid. "Maar mijn manager zegt dat Chelsea een bedrag wil waar Atlético niet aan kan voldoen." De spits snapt weinig van de houding van zijn werkgever, nadat manager Antonio Conte hem begin deze zomer vertelde dat hij niet meer nodig was.

"Chelsea heeft mij bij verschillende clubs aangeboden, maar ik ben heel duidelijk geweest. Als ik geen deel uitmaak van de plannen van de manager, kies ik mijn bestemming. Ik ga niet ergens heen, zodat zij meer geld kunnen vangen. Ik vind dat ze rekening moeten houden met alles wat ik voor ze heb gedaan."

Lees ook: 'Mijn beslissing is genomen: ik moet terug naar Atlético'