Keizer niet bang voor Ziyech-exit: Hij zal zaakwaarnemer heus wel eens bellen

Keizer niet bang voor Ziyech-exit: "Hij zal zaakwaarnemer heus wel eens bellen"

18-08-2017 14:04
45

Ajax-trainer Marcel Keizer denkt niet dat Hakim Ziyech in navolging van Davinson Sánchez gaat vertrekken uit Amsterdam. De spelmaker toonde donderdagavond na de wedstrijd tegen Rosenborg zijn onvrede.

Ziyech stelde dat het 'jammer is dat Ajax niet van eerdere fouten heeft geleerd'. Daarmee doelde hij op het te laat anticiperen op transfers en aantrekken van versterkingen. "Hij zal zijn zaakwaarnemer heus wel eens bellen, maar ik denk dat hij bij Ajax blijft. Hij geeft na de wedstrijd een reactie. Dat mag toch, dat is toch geen probleem?", zei Keizer vrijdag tijdens de persconferentie.

"Ik snap heus wel dat spelers het moeilijk hebben met de situatie van nu", vervolgt de coach. "We zijn niet begonnen aan het seizoen zoals we het wilden. Dan gaan spelers ook wel eens nadenken en met elkaar praten. Er gaat nu een speler tussenuit (Sánchez, red.), Davy was al weg. Dat zijn zware aderlatingen voor een club als Ajax."

Keizer neemt het de clubleiding niet kwalijk dat er nog geen vervangers staan. "Dat wordt geprobeerd. Maar realiseer je ook: voor elke transfer die een club maakt gaan er ook nog eens tien mis. Er worden veel namen genoemd. Het is maar net de vraag hoe snel je iets kan regelen en dat is nu iets langzamer. Dat is inderdaad zonde."