AZ verbant middenvelder: 'Hij traint individueel omdat we niet tevreden zijn'

AZ verbant middenvelder: 'Hij traint individueel omdat we niet tevreden zijn'

18-08-2017 14:08
13

John van den Brom moet zijn opstelling noodgedwongen wijzigen door de zware blessure van Calvin Stengs. De AZ-trainer doet er niet geheimzinnig over wie de jonge rechtsbuiten vervangt in het thuisduel met ADO Den Haag zaterdag.

"Alireza Jahanbakhsh verhuist naar zijn vertrouwde rechterflank. Dabney Dos Santos speelt op links. We hebben vorig seizoen veel gespeeld op die manier dus het is ook niet nieuw. Alireza vult het op rechts weer anders in dan Calvin maar kan dat natuurlijk ook goed", laat Van den Brom weten aan het Algemeen Dagblad.

Stengs viel vorige week geblesseerd uit tijdens de 3-2 nederlaag tegen PSV. De kwetsuur had ook impact op de stemming in de Alkmaarse selectie. "Maar we moeten ook weer door", aldus Van den Brom. "De aandacht die Calvin heeft gekregen deze week doet hem goed. Dat helpt hem. We zullen hem missen, want hij heeft laten zien hoe goed hij is. Maar we zijn natuurlijk ook niet helemaal afhankelijk van hem. Als team zijn we gegroeid de laatste tijd denk ik."

Van dat team maakt Ilias Bel Hassani geen deel meer uit. De middenvelder mag vertrekken. "Iliass werkt een individueel trainingsprogramma af. Dat is omdat we niet tevreden zijn over hoe hij zich heeft ontwikkeld. Dat heeft ook met fitheid te maken."