Keizer reageert op zware 'Bosz-belofte': Als dat zo is, is dat een erfenis

Keizer reageert op zware 'Bosz-belofte': "Als dat zo is, is dat een erfenis"

18-08-2017 14:45
78

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft vrijdag gereageerd op het artikel in De Telegraaf waarin gesteld werd dat zijn voorganger Peter Bosz vier directe versterkingen heeft beloofd aan de belangrijkste spelers van Ajax.

Het feit dat die versterkingen niet zijn gekomen zou de reden zijn van de vertrekwens van Davinson Sánchez. Daarnaast zouden de andere bepalende spelers om die reden inmiddels ook een transfer overwegen. "Ik weet niet of Peter die belofte gedaan heeft", reageerde Keizer op de persconferentie op een vraag van Telegraaf-journalist Mike Verweij. "Daar kan ik in principe niets mee. Als dat zo is, is het duidelijk dat dat een erfenis is. Als die spelers dat tegen jou gezegd hebben, zal dat zo zijn."

"We weten gewoon dat er meer spelers weggegaan zijn dan er gekomen zijn", aldus Keizer, die ook de vraag kreeg of Ajax Jaïro Riedewald en Kenny Tete te makkelijk heeft laten gaan. "Zij gaven zelf aan: ik wil niet meer bij Ajax spelen. Als spelers zeggen: ik wil niet meer op de bank zitten en niet meer bij Ajax blijven, wordt het natuurlijk een ander verhaal. Dan moet je vervangers halen en daar zijn we nu mee bezig."

Waar Ajax nog zoekende is naar versterkingen, heeft Feyenoord zijn selectie zo goed als op orde. "Je maakt keuzes voor bepaalde spelers. Misschien hebben wij nog wat verder gekeken dan alleen Nederland", doelt Keizer op de vele Eredivisie-transfers van Feyenoord.