'Drie á vier jongens willen niet naar ons komen vanwege kunstgras'

'Drie á vier jongens willen niet naar ons komen vanwege kunstgras'

18-08-2017 16:07
40

Sparta heeft de namen van meerdere potentiële versterkingen door kunnen strepen. De reden: het kunstgras op Het Kasteel. Trainer Alex Pastoor baalt ervan.

"Vanochtend (vrijdag, red.) meegerekend heb ik nu al van drie á vier jongens gehoord dat ze niet naar ons willen komen vanwege de ondergrond in ons stadion", zegt Pastoor in gesprek met het Algemeen Dagblad. Voor de Sparta-trainer is dit hét signaal dat de Rotterdamse club terug moet naar echt gras in Het Kasteel.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, beseft hij. Tijdens het EK Vrouwen lag er wel normaal gras in het stadion. "Ik heb intern geopperd om die mat tot pakweg november te laten liggen. Maar dat ging dus niet. Had met allerlei zaken te maken. Ook met een hoop praktische. Waar moet de jeugd trainen? Waar moet het eerste elftal trainen? Enzovoort. Maar het spreekt voor zich dat we uiteindelijk weer terug willen naar echt gras. Zeker als je nu weer geconfronteerd wordt met het feit dat spelers niet komen vanwege het gras."

Spelers die ondanks het kunstgras wél naar Sparta willen komen zijn de Portugees Paulo Lima (linksback) en Jop van der Linden (AZ). Pastoor verwacht het duo snel in Rotterdam. Robert Mühren verkaste eerder al naar Het Kasteel.