Fraser wint opnieuw met Vitesse: Arnhemmers zetten Roda opzij

Fraser wint opnieuw met Vitesse: Arnhemmers zetten Roda opzij

18-08-2017 21:55
59

Vitesse heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen gewonnen. Op bezoek bij Roda JC zegevierde de ploeg van Henk Fraser met 1-3.

Roda had de boel aardig op orde, tot Tim Matavz in de veertigste minuut kon profiteren van een grote fout van Frederic Ananou. De verdediger van Roda tikte te zacht terug op doelman Hidde Jurjus, waardoor de spits van Vitesse simpel binnen kon schieten.

Roda kwam twintig minuten in de tweede helft op gelijke hoogte door een strafschop van Feyenoord-huurling Simon Gustafson. De Zweed schoot de penalty op de paal, maar de bal belandde via de rug van Remko Pasveer alsnog in het doel. Van dat doelpunt kon Roda niet lang genieten. Thomas Bruns maakte er vijf minuten later via een fantastische vrije trap 1-2 van.

Vitesse had niets meer te vrezen toen Guram Kashia de eindstand tien minuten voor tijd bepaalde op 1-3. De routinier uit Georgië kopte uit een corner de verlossende treffer tegen de touwen. De Arnhemmers blijven voorlopig aan kop staan en Roda moet alle zeilen bijzetten om de boel recht te trekken in Kerkrade. Vorige week verloor de ploeg de seizoensopener met 4-2 op bezoek bij PEC Zwolle.