'Overmars overruled bij keuze voor Bosz-opvolger; RvC zit uitgaven dwars bij Ajax'

'Overmars overruled bij keuze voor Bosz-opvolger; RvC zit uitgaven dwars bij Ajax'

19-08-2017 08:16
92

Directeur spelerszaken Marc Overmars voelt zich deze zomer bij Ajax een aantal keer in het hemd gezet. Dat blijkt uit een analyse van De Telegraaf.

Overmars wilde in tegenstelling tot Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp wel ver gaan om Peter Bosz te behouden en was bereid diens eis in te willigen om niet met stafleden Carlo l'Ami, Björn Rekelhof en Bergkamp verder te gaan. Van der Sar en Bergkamp blokkeerden dat en stemden slechts met één verandering in de staf in.

Bij de zoektocht naar een nieuwe trainer voelde Overmars zich volgens De Telegraaf opnieuw in het hemd gezet. Overmars wilde Michael Laudrup aantrekken als trainer en Marcel Keizer als assistent-trainer klaarstomen voor het grote werk, maar opnieuw werd hij overruled door Van der Sar en Bergkamp. Keizer zou zelf wel open hebben gestaan voor de Overmars-constructie.

Daarnaast wil Overmars wél het geld laten rollen bij Ajax deze transferperiode, maar letten vooral de leden van de raad van commissarissen op de kleintjes in Amsterdam. Dit tot frustratie van Overmars, die aan de onderhandelingstafel merkt dat clubs grote geldsommen eisen vanwege de uitpuilende kluis van Ajax, aldus De Telegraaf.