'Real Madrid wil Neymar-scenario voorkomen: clausule gewilde speler verhoogd'

'Real Madrid wil Neymar-scenario voorkomen: clausule gewilde speler verhoogd'

19-08-2017 13:29
18

Real Madrid is alert op de vastgestelde afkoopsommen in contracten van spelers na de deal van Neymar. De Koninklijke wil zo'n scenario voorkomen in het geval van Marco Asensio.

De aanvallende middenvelder heeft zich bij alle grote rivalen in de kijker gespeeld vanwege zijn uitstekende ontwikkeling en Real Madrid wil voorkomen dat een vermogende club hem wegkaapt zoals Paris Saint-Germain dat bij Neymar deed. Asensio zou aanvankelijk een afkoopsom van 350 miljoen euro in zijn nieuwe contract krijgen.

De transfersommen stijgen dit jaar zo snel dat Real Madrid deze clausule nog meer wil verhogen. In een nieuwe verbintenis tot medio 2023 moet een afkoopsom van 500 miljoen euro worden opgenomen, meldt Marca. Daarmee komt Asensio op hetzelfe niveau als spelers als Toni Kroos en Luka Modric. Alleen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema hebben een hogere afkoopsom: 1 miljard euro.

Asensio krijgt tegelijkertijd een fraaie salarisverhoging. De jongeling gaat 4,5 miljoen euro per jaar verdienen. Dat is nu nog 3,5 miljoen.