'Ajax haalde met Sánchez niet alleen groot talent, maar ook Paard van Troje'

'Ajax haalde met Sánchez niet alleen groot talent, maar ook Paard van Troje'

19-08-2017 14:21
30

Ajax begeeft zich steeds meer op het Zuid-Amerikaanse continent om versterkingen te zoeken en dat brengt ook problemen met zich mee. Dat stelt chef sport van De Telegraaf Jaap de Groot in zijn column.

Spelers uit Zuid-Amerika worden omgeven door talloze zaakwaarnemers en vertegenwoordigers van maatschappijen die een aandeel in de speler hebben. 'Dit impliceert hogere investeringen en meer tussenpersonen', schrijft De Groot. 'Daarom haalde Ajax met Sánchez niet alleen een groot talent binnen, maar ook het Paard van Troje. Als het er echt op aankomt is de club niet langer baas over de speler.'

'Inmiddels wordt er door voetballers ook geschermd met beloftes over versterkingen die ex-coach Peter Bosz na de Europa League-finale Ajax - Manchester United zou hebben gedaan. Hetgeen Bosz overigens ontkent. Maar zelfs al zou dit wel zijn gebeurd, dan nog weet iedereen wat zo'n afspraak inhoudt als de trainer tien dagen later vertrekt. Zeker bij Ajax, waar de clubleiding altijd leidend is bij aan- en verkopen. Nu klagen is nogal naïef en riekt naar een scenario waarin uiteindelijk zaakwaarnemers de regie gaan bepalen. Met weer extra activiteit op de transfermarkt tot gevolg…', aldus De Groot.