Update: Hannover bevestigt komst van voormalig AZ-spits: maandag keuring

Update: Hannover bevestigt komst van voormalig AZ-spits: maandag keuring

20-08-2017 14:27
24

Niet Luuk de Jong, maar Jonathas wordt de nieuwe spits van Hannover 96. Dat meldt onder meer BILD zaterdag. De Braziliaanse spits, die een paar jaar geleden nog voor AZ speelde, kost Hannover zo'n acht miljoen euro. 

De Bundesliga-promovendus maakt dat bedrag over naar Rubin Kazan. Jonathan (28) speelde slechts één jaar voor de Russische club. Een jaar geleden nam Rubin Kazan de targetman over van Real Sociedad. Eerder stond Jonathas onder contract bij onder meer Brescia en Pescara. Tussen 2009 en begin 2011 kwam de Braziliaan uit voor AZ. 

Ook PSV-aanvaller De Jong werd in de wandelgangen genoemd als optie voor Hannover. De Duitsers zouden zo'n vijf miljoen euro hebben geboden op de spits, al werd dat later weer ontkend door de trainer van Hannover. PSV zou bereid zijn om De Jong te verkopen en zelf heeft de aanvaller ook wel oren naar een nieuwe uitdaging. 

Update 20/8 14.27: Jonathas gaat inderdaad de overstap maken naar Hannover. Zondagmiddag meldt de Bundesliga-club via de officiële kanalen dat de Braziliaan inmiddels is gearriveerd in Duitsland. Maandag zal hij medisch gekeurd worden. De transfersom bedraagt zo'n acht miljoen euro.