Update: Lazio laat ontevreden Hoedt vertrekken: Transfer snel afgerond

Update: Lazio laat ontevreden Hoedt vertrekken: "Transfer snel afgerond"

20-08-2017 21:54
30

Wesley Hoedt lijkt bezig aan zijn laatste dagen als speler van SS Lazio. Trainer Simone Inzaghi laat op de persconferentie weten dat hij een transferverzoek heeft ingediend. 

Niets lijkt een transfer naar de Premier League nog in de weg te staan. De centrale verdediger wordt de laatste tijd veelvuldig gelinkt aan Southampton, waar Virgil van Dijk momenteel nog onder contract staat. Het is niet bekend of Hoedt als vervanger van Van Dijk wordt gehaald, omdat Southampton de door Liverpool en Chelsea begeerde verdediger ondanks zijn transferverzoek niet wil laten gaan.

Afgelopen week werd bericht dat Hoedt al afscheid heeft genomen van zijn ploeggenoten bij Lazio. Nu de Italiaanse club laat weten dat hij een officieel transferverzoek heeft ingediend, lijkt een transfer een kwestie van tijd. Hoedt speelde in totaal 48 competitiewedstrijden voor Lazio.

Update 20/8 21.54: Igli Tare, technisch directeur van SS Lazio, heeft zondag bevestigd dat Hoedt de overstap gaat maken naar Southampton. "Hij heeft ons gevraagd om hem te verkopen, omdat hij basisspeler wil zijn. Die garantie kunnen wij hem niet geven", werd Tare geciteerd door Sky Italia. "De deal met Southampton wordt snel afgerond."