Update: Fischer definitief terug in Eredivisie: Het is een duidelijk verhaal

Update: Fischer definitief terug in Eredivisie: "Het is een duidelijk verhaal"

19-08-2017 17:20
16

Sparta gaat zich versterken met Sander Fischer. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De transfervrije verdediger wordt zaterdag gepresenteerd. Afgelopen seizoen degradeerde Fischer met Go Ahead Eagles uit de Eredivisie. 

Daarna maakte de centrale verdediger gebruik van een clausule in zijn contract. Hij vertrok uit Deventer en ging op zoek naar een nieuw avontuur. Fischer werd onder meer getest door Apoel Nicosia, dat toen nog onder leiding stond van de inmiddels ontslagen Mario Been. De stopper, die in het verleden uitkwam voor onder meer Excelsior en SC Cambuur, verdiende er geen contract.

Nu gaat Sparta dus aan de haal met Fischer (28). De Rotterdamse eredivisionist is in de slotweken van de zomerse transfermarkt druk bezig met het binnenhengelen van versterkingen. Donderdag werd Robert Mühren gehuurd van Zulte Waregem. Het AD weet ook dat trainer Alex Pastoor Jop van der Linden en Illias Bel Hassani (beiden AZ) op de korrel heeft.

Update 17.19: Sparta heeft bevestigd dat Fischer naar Het Kasteel komt. De 28-jarige verdediger tekent een contract voor één seizoen. "Afgelopen week heb ik gesprekken gevoerd met Alex Pastoor. Het is een duidelijk verhaal, hij heeft me verteld wat hij van me verwacht, niet alleen over de voetballende aspecten, maar ook wat hij van mij verwacht op mentaal vlak en op gebied van leiderschap", aldus Fischer op de clubsite van de Rotterdammers.