De Boer verliest opnieuw met Crystal Palace; goal Richarlison, rood Arnautovic

19-08-2017 17:52
54

Ook de tweede competitiewedstrijd van Frank de Boer als manager van Crystal Palace is in een nederlaag geëindigd. The Eagles bleven zaterdagmiddag lang overeind tegen Liverpool, maar Sadio Mané bezorgde de thuisclub uiteindelijk toch nog de zege.

Zonder de geblesseerde Jaïro Riedewald, maar met Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah aan de aftrap, hield Palace lang stand. Liverpool miste een handvol kansen en vond het moeilijk om de achterhoede van de gasten uit elkaar te spelen.

Pas in de 73e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Mané scoorde na een klutssituatie in het strafschopgebied. Het lukte het team van De Boer in de resterende twintig minuten niet meer om iets te veranderen aan de achterstand.

Brighton & Hove Albion, met Davy Pröpper in de basis, ging met 2-0 onderuit bij Leicester City. Shinji Okazaki scoorde al binnen één minuut, verdediger Harry Maguire maakte het karwei na de pauze af. Watford won op bezoek bij Bournemouth met 2-0. Richarlison, die ook nadrukkelijk in beeld was bij Ajax, tekende voor het eerste doelpunt. Etienne Capoue zorgde in de slotfase voor de beslissing. Nathan Aké verscheen aan de aftrap namens Bournemouth.

Southampton-West Ham United was de meest spectaculaire wedstrijd van de middag. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong en speelde lange tijd met een man meer, na een rode kaart (elleboog) voor Marko Arnautovic. West Ham knokte zich echter knap terug. Javier 'Chicharito' Hernández scoorde twee keer. In blessuretijd won Southampton alsnog. Charlie Austin benutte een penalty.

Om 18.30 uur trappen Stoke City en Arsenal af. Eerder op de middag won Manchester United met 4-0 bij Swansea City