Robben: 'Kunstgras is een reden om niet terug te keren naar de Eredivisie'

Robben: 'Kunstgras is een reden om niet terug te keren naar de Eredivisie'

19-08-2017 18:36
30

Het kunstgras is voor Arjen Robben een reden om niet terug te keren naar de Eredivisie. De aanvaller van Bayern München is fel tegen.

"Ik ben er gewoon op tegen. Het is heel anders voetballen", zegt Robben tegen de NOS. "Ik ben blij dat we dat in Duitsland niet hebben. Nederland is eigenlijk het enige land. Het is gewoon heel raar dat er zes ploegen zijn die op kunstgras spelen. Het speelt gewoon anders. Blessures? Dat heeft er ook mee te maken. De ene week speel je op normaal gras, de andere week op kunstgras. De ploegen die om de week op hun eigen kunstgrasveld spelen, hebben ook voordeel."

Wedden

Meer odds

Robben snapt niet dat er ploegen zijn die nog steeds aan lopen te modderen met kunstgras. "Financieel moet er wat te regelen zijn. Bij de amateurs snap ik het. Die velden moeten onderhouden worden en dat kost veel geld. We moeten afwachten wat er gebeurt, maar ik ben er fel op tegen."

Robben geeft aan dat kunstgras een reden is om niet naar Nederland terug te keren. Maar of hij het ooit serieus overwogen heeft? "Dat is wel iets wat aan de keukentafel besproken wordt. Áls het aan de orde is hè, ik moet oppassen met wat ik zeg. Alles gaat door je hoofd. Ik zeg geen nee, maar ik zeg ook niet dat ik als voetballer terugkeer. Je moet nooit dingen uitsluiten in het leven. Dan moeten ze eerst maar kunstgras afschaffen", sluit hij lachend af.