Maradona looft Nederlandse 'vriend': 'Een groot man, hij heeft kijk op het spel'

Maradona looft Nederlandse 'vriend': 'Een groot man, hij heeft kijk op het spel'

19-08-2017 18:44
11

Diego Maradona is blij voor Ruud Gullit met diens benoeming tot assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalige wereldster heeft ook mooie woorden over voor Johan Cruijff.

"Dat is geweldig. Echt geweldig", reageert Maradona in gesprek met FOX Sports op het feit dat Gullit assistent bij Oranje is. "Ruud is een groot man. Hij is mijn vriend. Hij heeft het verdiend en zal het prima doen. Hij heeft een goede kijk op het spel. Het is een goed mens en dat waardeer ik het meest aan hem."

De Argentijn bereidt zich met zijn club uit de Verenigde Arabische Emiraten in Mierlo voor op het nieuwe seizoen. Hij lijkt zelf weinig idee te hebben waar dat precies ligt. "Ik ben er trots op dat ik hier in Amsterdam kan zijn. Of in de buurt van Amsterdam. Of bij PSV in Eindhoven. Dan kan ik hem (Gullit, red.) en zijn zoon gedag zeggen."

Ook aan Cruijff bewaart Maradona goede herinneringen. "Ik heb Johan gevraagd voor de vakbond van voetballers. Hij zette zich in voor de dingen waar wij voor vochten. Tegen de FIFA, op dat moment. Als speler was hij grandioos. Bliksemsnel. Als hij opeens versnelde, kon niemand hem meer stoppen. En als persoon was hij geweldig. Je kon met hem over voetbal praten. En je kon met hem over je gezin praten."

"Het is een groot gemis. Zo voelen we dat allemaal in de voetbalwereld. Ook al weet je niets van voetbal, je weet wel wie Johan Cruijff was", besluit de voormalig wereldvoetballer.