VVV verrast in Enschede en boekt dankzij fraaie goal zege op Twente

19-08-2017 20:23
32

VVV-Venlo heeft ook z'n tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Na de prima 3-0 overwinning op Sparta van vorige week werd ditmaal FC Twente aan de zegekar gebonden. De Tukkers kregen in eigen huis klop: 1-2.

Voor de pauze bakte Twente er vrij weinig van in de Grolsch Veste. Het gepromoveerde VVV nam brutaal het initiatief en kwam na ruim twintig minuten op voorsprong. Vito van Crooij schoot vanuit een moeilijke hoek fraai en snoeihard raak in het dak.

Voor de pauze werd het nóg mooier voor de gasten uit Limburg. Twente klungelde na een corner en uiteindelijk was het Jerold Promes die op aangeven van Ralf Seuntjes van dichtbij raak schoot. Onder een stevig fluitconcert zocht de ploeg van trainer René Hake de kleedkamer op.

Na rust kwam het niet meer goed voor Twente. Lichtpuntje was het eerste Eredivisie-doelpunt van Tom Boere, die na een uur scoorde. In de slotfase ging Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar het was vooral VVV dat gevaarlijk werd.