AZ boekt simpele overwinning op ADO na catastrofale rentree Kanon

19-08-2017 21:36
30

AZ heeft zaterdagavond in het eigen AFAS Stadion de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen geboekt. ADO Den Haag werd met 2-0 verslagen. Voor rust scoorde Wout Weghorst vanaf de strafschopstip. Guus Til besliste het duel in de tweede helft.

ADO-trainer Fons Groenendijk was deze week ontzettend blij met de terugkeer van Wilfried Kanon in het groen-gele shirt van de club. De international ondertekende na een ellenlange soap eindelijk een contract bij ADO. Zijn rentree liep echter uit op een catastrofe. Binnen een halfuur kreeg Kanon twee keer geel. De tweede misstap van de verdediger leidde bovendien tot een penalty, die door Weghorst werd binnengeschoten.

Met tien spelers kon ADO amper een vuist maken in Alkmaar. AZ kreeg diverse goede kansen. Na de pauze schoot vleugelaanvaleler Levi Garcia voor open doel naast. In de 70e minuut zorgde Til voor de beslissing. Uit een corner van Marko Vejinovic kon de jonge middenvelder eenvoudig raak koppen.  AZ, dat afgelopen zaterdag van PSV verloor, pakte zo z'n eerste zege van het seizoen. ADO (0-3 vs. FC Utrecht) staat op 0 punten uit twee duels.

De wedstrijd in Alkmaar stond overigens voor een deel in het teken van Calvin Stengs. De AZ-tiener raakte vorige week zwaargeblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie. Supporters hadden diverse spandoeken gemaakt voor Stengs en de spelers van de thuisploeg droegen een speciaal shirt voor de tiener.