Geen trauma voor Feyenoord: Iedereen weet hoe het is afgelopen...

Geen trauma voor Feyenoord: "Iedereen weet hoe het is afgelopen..."

20-08-2017 09:26
36

Feyenoord wordt deze week regelmatig herinnerd aan de kampioenswedstrijd van 7 mei, die werd verpest door stadgenoot Excelsior. Zondagmiddag keert de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst terug op Woudestein.

"Er hing een hele mooie sfeer en we hadden er als team ook heel veel zin in", herinnert verdediger Jan-Arie van der Heijden zich over het kampioensduel. "Wij wilden die dag kampioen worden. Maar iedereen weet hoe het is afgelopen..." Feyenoord verloor met 3-0 van het 'kleine broertje'. "We speelden niet goed. En dat is een understatement. Excelsior overblufte ons en won terecht."

Wedden

Meer odds

Een week later kwam het alsnog goed, toen Dirk Kuyt op passende wijzende afscheid nam van De Kuip met een glaszuivere hattrick. "Op dat moment bij Excelsior baal je enorm, maar gelukkig kregen we nog een kans", zegt Van der Heijden, die stelt dat er dus geen sprake is van een trauma. "Nee, helemaal niet. Nul."

Waar Feyenoord wel tegen opziet bij het bezoek aan Excelsior is het kunstgras. "We moeten het ermee doen", verzucht Van der Heijden. "De cijfers liegen niet. We wonnen procentueel minder vaak op kunstgras. Dat lijkt me een mooie doelstelling om dit seizoen wel veel wedstrijden op kunstgras te winnen."