Keizer: Waarom ik hem passeer? Omdat hij niet helemaal lekker in vorm is

Keizer: "Waarom ik hem passeer? Omdat hij niet helemaal lekker in vorm is"

20-08-2017 14:31
14

Marcel Keizer heeft Kasper Dolberg en Lasse Schöne gepasseerd omdat het duo minder in vorm is. Tegen FC Groningen krijgen Klaas-Jan Huntelaar en Frenkie de Jong de kans.

Het passeren van Dolberg is het meest opvallend. "Waarom ik hem passeer? Omdat hij niet helemaal lekker in vorm is", verklaart Keizer tegen FOX Sports. "Klaas traint vanaf dag één prima. Kasper ook, maar hij heeft nog niet echt z'n vorm te pakken. Ik heb hem tegen Rosenborg gewisseld. Nu krijgt Klaas-Jan de kans om te laten zien wat hij kan. Kasper komt wel weer. Soms is het goed om een speler even aan de kant te houden. Misschien valt hij in, even kijken hoe het loopt. Straks gaan we weer verder met Kasper, want dat is gewoon een uitstekende spits."

"Voor Frenkie geldt hetzelfde", gaat Keizer verder. "Die heeft ook vanaf dag één voor z'n kans gestreden. Goed getraind, goede invalbeurten. Ik heb een tijd vastgehouden aan een middenveld om vastigheid te creëren. We speelden twee belangrijke Champions League-wedstrijden, dus koos ik voor ervaring. Nu wordt Frenkie beloond voor z'n invalbeurten en z'n training."

Keizer wil de ervaren Schöne zeker nog niet afschrijven. "Hij weet ook wel dat hij bepaalde wedstrijden minder was, maar ik vind dat we heel snel mensen afschrijven. Dat doe ik met hem zéker niet", besluit de Ajax-trainer.