Utrecht klaar voor Zenit door winst op Willem ll: Dessers weer goud waard

20-08-2017 16:23
30

FC Utrecht heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Voor het eigen publiek werd Willem ll met 2-0 weggezet.

Die uitslag stond al na zes minuten spelen op het scorebord. Zakaria Labyad maakte er na een minuut spelen al 1-0 van en even later schoot Cyriel Dessers via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen. De zwalkende Willem ll-defensie had het in de openingsfase lastig. Trainer Erwin van de Looi greep dan ook al na achttien minuten in door Daniel Crowley te vervangen voor Freek Heerkens. Crowley zocht woedend de kleedkamer op.

Na de wissel stond de Tilburgse organisatie beter en begon de ploeg met voetballen. Grote kansen leverde dat echter niet op. Willem ll had vroeg in de tweede helft dé kans om wat terug te doen, maar Ismail Azzaoui en Fran Sol hielpen een grote kans om zeep. Er gebeurde verder weinig spectaculairs in Utrecht.

Volgend weekend reist de ploeg van Erik Ten Hag af naar de Euroborg, waar FC Groningen de tegenstander is. Tussendoor mag Utrecht zich via Zenit Sint-Petersburg zien te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Willem ll neemt het in De Kuip op tegen landskampioen Feyenoord.