Chelsea wint topper van Tottenham; Alonso beslist derby in slotfase

20-08-2017 18:58
26

De topper tussen Tottenham Hotspur en Chelsea is geëindigd in het voordeel van de ploeg van Antonio Conte. Het leek erop dat de punten gedeeld zouden worden, tot Chelsea vlak voor tijd toesloeg. De uitblinker aan Chelsea-zijde: Marcos Alonso.

De wedstrijd werd opengebroken door Marcos Alonso, die na 24 minuten een vrije trap op fantastische wijze achter Hugo Lloris schoot. Via Tottenham-spits Harry Kane kreeg de ploeg van Mauricio Pochettino kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Thibaut Courtois bleek een grote sta-in-de-weg voor Spurs.

Enkele minuten nadat Alvaro Morata dé kans op 0-2 liet liggen, maakte Tottenham er 1-1 van. Een inzet van Christian Eriksen, een van de gevaarlijkste spelers van Spurs, werd door de net ingevallen Michy Batshuayi achter zijn eigen doelman gekopt. Chelsea kroop in de slotfase echter door het oog van de naald. Op aangeven van Pedro tekende Alonso voor zijn tweede treffer van de wedstrijd: 1-2. De in de blessuretijd ingevallen Vincent Janssen kon een nederlaag van zijn ploeg niet meer voorkomen. Chelsea heeft de eerste punten van het seizoen te pakken.