Bekritiseerde Veltman: 'Hoe weten zij nu hoe ik me dan gedraag?'

Bekritiseerde Veltman: 'Hoe weten zij nu hoe ik me dan gedraag?'

20-08-2017 20:45
63

FOX Sports-analisten Ronald de Boer en Arnold Bruggink waren afgelopen donderdag - na de nederlaag van Ajax tegen Rosenborg - behoorlijk kritisch op Joël Veltman. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft het commentaar van de twee 'meegekregen', zegt hij in gesprek met Metro. De Boer en Bruggink zeiden onder meer dat de Oranje-international niet geschikt is als captain. 

"Ik vind het wel een beetje makkelijk om te zeggen dat ik een slechte aanvoerder ben. Ik weet ook wel dat het beter kan. De kritiek op mijn spel was terecht, maar dat staat los van het aanvoerderschap. Hoe weten zij nu hoe ik me gedraag tijdens trainingen en in de kleedkamer?", reageert Veltman.

"Ik heb sowieso het gevoel dat ik eerder kritiek krijg als persoon dan iemand anders en dat is als aanvoerder van Ajax alleen maar meer geworden", vervolgt hij. "Er wordt extra op me gelet. Ik loop al een tijdje mee en heb dat al lang geaccepteerd. Die band voelt niet als een extra last. Ik droeg hem vorig seizoen ook af en toe en dat scheelt."

Lees ook: Bruggink en De Boer rekenen af met Veltman: "Heeft al genoeg fouten gemaakt"