Ajax-reactie op noodkreet Veltman: 'Ik ben het niet oneens met hem, maar...'

Ajax-reactie op noodkreet Veltman: 'Ik ben het niet oneens met hem, maar...'

21-08-2017 06:30
26

Als het aan Justin Kluivert ligt kan Marc Overmars op vakantie. De achttienjarige aanvaller van Ajax vindt dat de selectie van Marcel Keizer geen kwaliteitsinjectie nodig heeft. Dat zei Kluivert na afloop van Ajax – FC Groningen (3-1) tegen VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Ruim een week geleden riep Ajax-aanvoerder Joël Veltman namens een aantal teamgenoten dat er hoe dan ook versterkingen nodig zijn. Kluivert houdt zich in de kleedkamer afzijdig van die discussie. "Ik zie het wel, ik bemoei me daar niet zo mee", begint Kluivert tegen VoetbalPrimeur. "Ons team is gewoon goed genoeg, alleen liep het even niet aan het begin. We maakten kansen niet af en we hadden pech. Maar nu hebben we het opgepakt en moeten we vooruitkijken. We moeten als het slecht gaat niet meteen kijken naar wat we nodig hebben."

Kluivert vervolgt: "Ik wil niet zeggen dat ik het met Joël oneens ben, maar... het kan allebei. Spelers zijn welkom, maar het hoeft niet per se. Ik vind dat wij een sterke selectie hebben. Wat mij betreft hoeven al die versterkingen niet zo zeer", spreekt Kluivert vol vertrouwen.

Wat betreft zijn eigen positie is hij wel duidelijk: Overmars hoeft geen rechtsbuiten in te lijven. "Ik heb liever niet dat er een rechtsbuiten bij komt, nee. Dat geldt denk ik voor iedereen op zijn eigen positie. Maar als er toch een nieuwe speler komt voor mijn positie die het team kan helpen, is hij natuurlijk welkom."