Bosz krijgt te maken met Duitse kritiek: Daar moet ik dan hard om lachen

Bosz krijgt te maken met Duitse kritiek: "Daar moet ik dan hard om lachen"

21-08-2017 07:45
11

Peter Bosz kende een droomstart met Borussia Dortmund in de Bundesliga door VfL Wolfsburg met 0-3 te overklassen. Volgens de coach was dit het enige juiste antwoord over de kritiek die tijdens de voorbereiding al op zijn functioneren ontstond.

"Ik lees dat soort dingen niet, maar je krijgt wel eens wat mee van anderen", zegt Bosz in De Telegraaf over de meedogenloze Duitse pers. "Dan hoor ik dat er een dag na de nederlaag tegen Bayern is geschreven 'hij verliest weer', omdat we met jonge talenten een oefenwedstrijdje hadden gespeeld en verloren. Daar moet ik dan hard om lachen."

"We wisten natuurlijk dat er heel veel kwaliteit in deze ploeg zit. Maar de kunst is om goede spelers met elkaar samen te laten spelen, zodat het ook echt een elftal is. We proberen op iedere positie een echte voetballer op te stellen, ook op het middenveld en in de verdediging", aldus Bosz, die ondertussen moet dealen met de situatie rond Ousmane Dembélé, die met een werkweigering een transfer naar Barcelona probeert af te dwingen. "Als zo’n speler niet komt opdagen, dan ga ik gewoon werken met de spelers die er wel zijn. Natuurlijk zie ik het liever anders, maar ik heb er toch geen invloed op."