'Zenit doet zaken in aanloop naar FC Utrecht-thuis: tien miljoen voor Argentijn'

'Zenit doet zaken in aanloop naar FC Utrecht-thuis: tien miljoen voor Argentijn'

21-08-2017 10:48
20

Zenit Sint-Petersburg lijkt de Europa League-wedstrijd tegen FC Utrecht in te gaan met een nieuwe speler in de selectie. Diverse Zuid-Amerikaanse media, waaronder FOX Sports Argentina en La Nacion, melden dat Emiliano Rigoni onderweg is naar de Russische grootmacht.

Rigoni staat nu nog onder contract bij het Argentijnse Independiente, maar heeft zijn langste tijd daar gehad. De 24-jarige vleugelaanvaller heeft via Twitter al een afscheidsboodschap de wereld in gestuurd. Independiente heeft een akkoord bereikt met Zenit: inclusief bonussen is de tegenstander van FC Utrecht ongeveer tien miljoen euro kwijt aan Rigoni. De Argentijn is naar verluidt al afgereisd naar Londen om de transfer af te ronden.

Over een gebrek aan gezelschap hoeft Rigoni niet te klagen. Tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht stelde trainer Roberto Mancini (foto) al vier Argentijnen op: Emanuel Mammana, Leandro Paredes, Matias Kranevitter en Sebastian Driussi. Van Rigoni hoeft FC Utrecht overigens niets te vrezen. De aanvaller is gehaald nadat Zenit de selectie voor de huidige Europa League-ronde moest inschrijven. Hierdoor is Rigoni niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen de Domstedelingen van donderdagavond.