'Als ik erbij ben doen ze schijnheilig, Van der Gijp durfde me niet aan te kijken'

'Als ik erbij ben doen ze schijnheilig, Van der Gijp durfde me niet aan te kijken'

21-08-2017 12:45
35

Jhonny van Beukering is tijdens zijn loopbaan vaak 'Jhonny van de Burger King' genoemd. De inmiddels gestopte voetballer weet hoe het werkt en haalt in gesprek met VICE Sports een anekdote over René van der Gijp aan.

In Voetbal Inside is vaak gelachen om Van Beukering, die tijdens zijn loopbaan de bijnaam 'Jhonny van de Burger King' kreeg. "Als de media iets roepen en het komt op televisie dan houd je die stempel", vertelt Van Beukering aan VICE Sports. "Bij NEC scoorde ik wel wekelijks en we haalden Europees voetbal, alleen niemand kijkt daarnaar. Je kan er niets aan veranderen als de media zich daarop richten."

"Als ik nu een scheet laat, staat het vanavond op Hart van Nederland, terwijl ik al een hele tijd niet meer voetbal", vervolgt de oud-voetballer. "De mensen kunnen zoveel lullen als ze willen, maar als ik erbij ben gaan ze schijnheilig lopen praten. Dat heb ik ook ooit met René van der Gijp bij Dordrecht gehad. De hele week lopen ze grapjes te maken op televisie en een week later bij Dordrecht durft hij me niet aan te kijken. Dan kan ik hem wel een kegel op zijn oog geven, maar dat is het ook niet waard. Ik ben gewoon altijd mezelf gebleven."