De intentie was altijd om bij Ajax te blijven en ik ben blij dat het gelukt is

"De intentie was altijd om bij Ajax te blijven en ik ben blij dat het gelukt is"

21-08-2017 17:57
26

Bij Matthijs de Ligt overheerst trots na zijn contractverlenging bij Ajax. De verdediger zette maandag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2021 vastlegt in Amsterdam.

En dat mag gevierd worden, vindt de achttienjarige Ajacied. "Ik ben niet heel erg van de alcohol, misschien een glaasje champagne. Maar het zal wel even gevierd worden ja, dat zeker", zegt De Ligt in een reactie via de officiële kanalen van Ajax. "Ik ben net achttien jaar geworden en dag mag je als club zijnde een speler langer vastleggen. De intentie was altijd om bij Ajax te blijven en ik ben blij dat het is gelukt."

Voor De Ligt is het nieuwe contract een bekroning voor een stormachtige ontwikkeling het afgelopen jaar. "Ik begon het seizoen in Jong Ajax met weinig verwachtingen en aan het einde van het seizoen had ik de Europa League-finale gespeeld en mijn debuut in het Nederlands elftal gemaakt. Dan overheerst vooral trots. Ik wil nu zoveel mogelijk prijzen winnen, dat is een van de doelen die ik voor de komende jaren gesteld heb."