'Dolberg Talent van het Jaar. Kan Feyenoord mee leven. We gunnen anderen ook iets'

'Dolberg Talent van het Jaar. Kan Feyenoord mee leven. We gunnen anderen ook iets'

21-08-2017 23:55
69

Het maakt Martin van Geel trots dat Karim El Ahmadi, Eric Botteghin en Jens Toornstra de Gouden, Zilveren en Bronzen Schoen hebben gewonnen tijdens het Voetballer van het Jaar Gala. De technisch directeur van Feyenoord is helemaal in zijn nopjes.

"Dat maakt mij trots. Het is nooit eerder voorgekomen dat de drie schoenen bij één club terecht komen", zegt Van Geel tegen FOX Sports. "Daarnaast heeft Nicolai Jörgensen de topscorerstitel gewonnen. Dan schrijf je in alle opzichten historie. We kijken nog één keer terug op een geweldig seizoen. Kasper Dolberg is het Talent van het Jaar geworden. Daar kunnen we mee leven bij Feyenoord. We gunnen anderen ook iets. Het is een fantastisch jaar geweest. Deze mensen kunnen niet excelleren als niet iedereen er achter staat."

Ook op transfergebied is Van Geel erg tevreden. "Er is gebeurd wat we gehoopt hadden. We wisten dat Kuyt zou stoppen en Elia zou vertrekken. Dat kan maar beter vroeg bekend zijn zodat je daarop kunt anticiperen. We hebben met Karsdorp en Kongolo twee grote verkopen gedaan. Dat is een verlies, maar we hebben erop kunnen anticiperen. Onder de streep zijn we tevreden."