De Boer laat zich uit over Dolberg: 'Een terugval is pure logica'

De Boer laat zich uit over Dolberg: 'Een terugval is pure logica'

22-08-2017 07:14
41

Ronald de Boer staat niet gek te kijken nu Kasper Dolberg moeite heeft om zijn goede vorm van vorig seizoen terug te vinden. Dat de Deense spits van Ajax het net niet weet te vinden, is volgens de analist niet gek. Dat hoort bij jonge talenten.

"Hij moet af en toe even worden wakker geschud. Dat is nu misschien ook wel zo", zegt De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik maak me trouwens totaal geen zorgen over Dolberg, hoor. Kijk, als het niet loopt wordt zijn houding uitgelegd als nonchalant. Maar vorig jaar vonden we dat allemaal schitterend. Hoe onbewogen en stoïcijns hij was."

Volgens De Boer maakt Dolberg nu iets mee wat iedere speler meemaakt. "Dolberg is een jongen van 19 jaar, die vorig seizoen een intensief eerste jaar als prof heeft gehad. Een terugval is pure logica. Voor Dolberg is het misschien zelfs wel fijn dat hij een stand-in heeft als Huntelaar die er eigenlijk altijd staat. De luwte, even, is niet gek voor Dolberg."

Afgelopen zondag tegen FC Groningen werd Dolberg geslachtofferd en kreeg Klaas-Jan Huntelaar de kans. Komende donderdag wacht de return tegen Rosenborg. De Boer zou Huntelaar dan laten staan. "Daarom zou ik na de winst op Groningen niet te veel wijzigen. Nu heeft Huntelaar mijn voorkeur, maar op de lange termijn zie ik Dolberg de concurrentiestrijd niet verliezen."