1,5 miljoen, misschien met extra bonussen, zou een goed bedrag zijn voor Schuurs

"1,5 miljoen, misschien met extra bonussen, zou een goed bedrag zijn voor Schuurs"

22-08-2017 07:24
28

Perr Schuurs lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan: de centrale verdediger is op zeventienjarige leeftijd al aanvoerder van Fortuna Sittard en wordt gevolgd door de nationale en internationale top. Volgens spelersmakelaar Kees Ploegsma is Schuurs al anderhalf miljoen euro waard.

"Ik ken de naam, hij wordt gezien als een talent", vertelt Ploegsma aan Dagblad De Limburger. "Ik heb hem toevallig vrijdag een stukje zien spelen. Hij is groot, stevig en speelt dominant. Zeventien jaar en aanvoerder? Anderhalf miljoen, misschien met wat extra’s aan bonussen, zou een goed bedrag zijn." Ploegsma denkt dat topclubs best de gok kunnen wagen. "Als hij zich goed ontwikkelt, dan is dat mooi meegenomen. Wordt het niets, dan is een verlies van anderhalf miljoen euro wel te overzien voor topclubs."

Zaakwaarnemer Tim Vrouwe denkt dat Fortuna al rekening houdt met een vertrek van Schuurs door de jongeling aanvoerder te maken. "Dat heeft Fortuna denk ik bewust gedaan om de prijs op te drijven. Slim." Volgens Vrouwe wordt de waarde van Schuurs bepaald door de clubs die in hem geïnteresseerd zijn. Wanneer Ajax zich meldt, kan Fortuna dus een hoge transfersom vragen. "Ajax heeft geld. Zij halen ook gewoon een Deens talent (Victor Jensen, red.) voor 3,5 miljoen euro binnen."

Lees ook: 'Overmars gaat strijd met Brands aan en praat op De Toekomst over transfer'