Gullit: Ik kan spelers niet serieus beoordelen omdat ze op kunstgras voetballen

Gullit: "Ik kan spelers niet serieus beoordelen omdat ze op kunstgras voetballen"

22-08-2017 07:39
22

Assistent-bondscoach Ruud Gullit wil zo snel mogelijk af van alle kunstgrasvelden in Nederland. Gullit denkt dat het gebruik van kunstgras de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal afremt.

In de Eredivisie spelen momenteel zeven clubs op kunstgras, maar volgens Gullit zijn dat er te veel. "Het is echt beter om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen op normaal gras, dat is beter voor je ontwikkeling als speler. De sprong naar een buitenlandse topcompetitie is nu al zo groot, dus laten we die alsjeblieft zoveel mogelijk verkleinen", laat hij weten aan de Volkskrant. "Kunstgrasvoetbal is heel anders. Het is een soort zaalvoetbal, spelers maken haast geen slidings, anticiperen anders op de bal en in duels."

"Wij willen ons meten met de grootste landen. Nou, de achterstand is al groot genoeg", vervolgt Gullit, die dan ook pleit voor verplicht voetballen op natuurgras. "Ik zeg dit in het belang van het Nederlands voetbal. Het is daarnaast mijn taak de beste spelers te selecteren, maar sommigen kan ik niet serieus beoordelen doordat ze op kunstgras voetballen. Ik ga nu vast schreeuwen, nu we er nog wat aan kunnen doen. Straks is het te laat."