Update: Nederlandse doelman naar Anderlecht: 'Kon ik niet laten lopen'

Update: Nederlandse doelman naar Anderlecht: 'Kon ik niet laten lopen'

22-08-2017 09:45
10

Anderlecht hoopt zich op korte termijn te versterken met een Nederlandse doelman. De Belgische topclub gaat vol voor de komst van Boy de Jong, meldt Het Nieuwsblad dinsdag. Opvallend: de doelman van Telstar is de zoon van de keeperstrainer van Anderlecht.

Boy is de zoon van Max de Jong, de keeperstrainer van de Belgen. De 23-jarige sluitpost staat momenteel nog onder contract in de Jupiler League bij Telstar. Boy doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. De Jong stond ook onder contract bij Excelsior en PEC Zwolle, maar bij die clubs maakte hij geen officiële minuten.

Keeperstrainer De Jong kwam destijds via John van den Brom bij Anderlecht terecht. Na het ontslag van de AZ-trainer bleef hij in Brussel. Anderlecht zoekt een doelman als stand-in achter Matz Sels en Frank Boeckx. De club houdt rekening met transfers van Davy Roef en Mile Svilar. Roef vertrekt waarschijnlijk op huurbasis naar Waasland-Beveren.

Update 09.44: De Jong heeft aan NH bevestigd dat hij de overstap van Telstar naar Anderlecht maakt. "Ik kon deze stap niet laten lopen", zo laat de Nederlandse doelman weten. De clubs hebben nog niets bekendgemaakt.