Twente-bestuur botst met grote sponsoren: 'Hadden ze nooit akkoord mee mogen gaan'

Twente-bestuur botst met grote sponsoren: 'Hadden ze nooit akkoord mee mogen gaan'

22-08-2017 09:57
116

Het vertrek van voorzitter Jan Schutrups en commissaris Ton Heerts bij FC Twente komt niet onverwacht. Het duo onderhoudt moeizame relaties met een aantal invloedrijke sponsoren.

Dat meldt TC/Tubantia. Maandag werd bekend dat Schutrups en Heerts afscheid nemen van de club. Dat gebeurt niet zonder reden. Tubantia meldt dat er sprake is van 'oud zeer'. Het wordt Schutrups en Heerts nog steeds verweten dat er in mei 2016 overeenstemming werd bereikt met de Eredivisie CV. Volgens die deal compenseert Twente de clubs in de Eredivisie voor anderhalf miljoen euro wegens gepleegde onregelmatigheden bij transfers. "Ze waren er toen nog trots op ook", zegt een van de leden van de garantgroep tegen het eerdergenoemde medium.

"Trots dat ze die claim van aanvankelijk vijf miljoen hadden weten terug te praten tot anderhalf miljoen", vervolgt hij. "En fans van de bezoekers kregen een jaar gratis toegang. Dat kostte de club ook nog eens bijna drie ton. Daar mochten wij dan garant voor staan. Ze hadden daar nooit mee akkoord mogen gaan. Zeker niet zonder ruggespraak met de garantgroep. Een juridische grond waarop die compensatie door de andere clubs kon worden geëist, was er niet eens."