Ajax volgt aanvoerder Nordsjaelland: 'We weten dat ze hem in de gaten houden'

Ajax volgt aanvoerder Nordsjaelland: 'We weten dat ze hem in de gaten houden'

22-08-2017 11:06
54

Ajax houdt de verrichtingen van Mathias Jensen, een middenvelder van FC Nordsjaelland, nauwlettend in de gaten. Dat meldt het Deense Ekstra Bladet dinsdag.

Jensen is op 21-jarige leeftijd al aanvoerder van de ploeg. Voor de Deense club is duidelijk dat er deze transferperiode geen spelers meer mogen vertrekken. "We moeten niet te veel over Jensen praten. Hij is ontzettend goed, maar gaat nergens heen", zegt trainer Kasper Hjulmand in de krant. "Hij haalt een heel hoog niveau en doet dat ook nog eens in veel wedstrijden. Hoe lang we hem hier kunnen houden? Dat is een heel goede vraag."

Volgens informatie van Ekstra Bladet is Ajax al lange tijd gecharmeerd van Jensen, die veelvuldig bekeken is. Tot een bod heeft dat echter nog niet geleid. "Deze transferperiode vindt er geen handel meer plaats", is trainer Hjulmand gedecideerd.

Technisch directeur Carsten V. Jensen vindt het niet gek dat Ajax in de gaten houdt wat er bij Nordsjaelland gebeurt. "Het is logisch dat Ajax aanwezig is als wij spelen. Onze stijl en manier van spelen doet denken aan die van hun. We weten dat Ajax Mathias Jensen in de gaten houdt. Hij is een zeer ervaren speler en heeft absoluut de kans om het niveau van Ajax te bereiken."

De hoofdpersoon zelf, die een contract tot medio 2020 heeft, houdt zich logischerwijs op de vlakte. "Ik heb geen idee of ik de volgende speler ben die verkocht wordt. Daarvoor moet je bij Kasper Hjulmand (trainer) en Carsten V. Jensen (technisch directeur) zijn. Ik heb hier pas een half jaar gespeeld en verwacht niet dat er nu wat gebeurt."