In het kort: De Boer breekt de ban in Engeland, nieuwe club voor Anderson

In het kort: De Boer breekt de ban in Engeland, nieuwe club voor Anderson

22-08-2017 23:26
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Eerste zege De Boer
Frank de Boer heeft dinsdag zijn eerste officiële manager geboekt als manager van Crystal Palace. De Londenaren wonnen in de tweede ronde van de League Cup met 2-1 van Ipswich Town. James McArthur was de gevierde man met twee doelpunten. De tegentreffer van Bersant Celina (ex-FC Twente) kwam te laat voor Ipswich, dat met een sterk gedevalueerde ploeg speelde.

Italiaanse avontuur voor Anderson
Djavan Anderson (22) heeft een nieuwe club gevonden. De oud-speler van Ajax, AZ en SC Cambuur liep de afgelopen week stage bij Bari en de Italiaanse club, die uitkomt in de Serie B, en heeft een driejarig contract afgedwongen. "Ik ben blij dat ik de trainer, Fabio Grosso, heb kunnen overtuigen", aldus Anderson tegen De Telegraaf. "Bari is een grote club, die nu uitkomt in de Serie B. Het doel voor dit seizoen is te promoveren."

Serero bij nationale ploeg, Veldwijk niet
Thulani Serero is voor het eerst sinds november 2016 weer opgenomen in de selectie van Zuid-Afrika. De middenvelder, die afgelopen zomer overstapte van Ajax naar Vitesse, is door bondscoach Stuart Baxter geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kaapverdië. Ook de bij FC Twente vertrokken Kamohelo Mokotjo is van de partij, in tegenstelling tot FC Groningen-spits Lars Veldwijk.

Brands tekent bij zevende werkgever
Almere City heeft zich versterkt met Kevin Brands, meldt de club via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder komt over van het Turkse Samsunspor en heeft voor één seizoen getekend in Almere. Brands kwam eerder uit voor Telstar, Willem II, SC Cambuur, FC Volendam, NAC en Go Ahead Eagles en is nu dus aan zijn zevende club in Nederland toe.