Van Gaal diep onder de indruk na bezoek aan Alkmaar: Ongelooflijk indrukwekkend

Van Gaal diep onder de indruk na bezoek aan Alkmaar: "Ongelooflijk indrukwekkend"

22-08-2017 13:34
37

Louis van Gaal is enorm onder de indruk van het niveau van de jeugdopleiding van AZ. Afgelopen week was de voormalig trainer van de Alkmaarders op bezoek op het jeugdcomplex van de club. Een jaar geleden verrichtte hij de opening, nu was Van Gaal gevraagd om zijn mening te geven.  

Op de website van AZ volgt één grote lofzang. "AZ heeft het heel goed voor elkaar. Wat ik hier gezien heb is ongelooflijk indrukwekkend", aldus Van Gaal, die in 2009 landskampioen werd met de club. 

"De vele aspecten die moeten leiden tot een succesvolle jeugdopleiding zijn hier aanwezig. Deze moderne accommodatie speelt daarin een rol, maar het is vooral heel belangrijk dat AZ mensen aanstelt die verstand van zaken hebben. Daar valt of staat alles mee", vervolgde hij.

"Er lopen hier mensen rond met stuk voor stuk een duidelijke visie. Een visie die bij AZ past. Hier wordt een nieuwe standaard neergezet. Ik ben trots dat ik bij deze club heb mogen werken."

In 2015 en in 2016 kreeg de jeugdopleiding van AZ de Rinus Michels Award, een prijs voor de beste jeugdopleiding in het betaald voetbal.