Piepjonge Nederlander maakt indruk in Duitsland: Het is opmerkelijk

Piepjonge Nederlander maakt indruk in Duitsland: "Het is opmerkelijk"

22-08-2017 15:18
51

Rick van Drongelen heeft een prima indruk gemaakt tijdens zijn competitiedebuut namens Hamburger SV. De achttienjarige verdediger, deze zomer voor drie miljoen euro overgenomen van Sparta, stond zaterdag in de basis tegen FC Augsburg. Technisch directeur Jens Todt en trainer Markus Gisdol zijn in gesprek met Kicker lovend. 

"Hij hield zich goed staande en heeft echt goed gespeeld", zegt hij. "Rick was een zeer stabiele factor. Het is opmerkelijk hoe zo'n jonge kerel zich laat zien binnen zo'n korte tijd. En dan staat hij nog niet eens op zijn favoriete positie...", voegt Gidsol daar aan toe. 

Van Drongelen stond tegen Augsburg opgesteld als linksback. Een plek in het centrum heeft zijn voorkeur, erkent de tiener. "Het is waar dat ik de voorkeur heb voor die positie, maar ik weet van mijn wedstrijden bij Sparta en Oranje onder 19 dat ik ook als linksback kan spelen."

De basisplaats van Van Drongelen betekende een record: met zijn 18 jaar en 242 dagen werd hij de jongste Nederlander ooit in de Bundesliga.