Vink woest: 'Dat kun je in de kroeg roepen, maar als directeur betaald voetbal...'

Vink woest: 'Dat kun je in de kroeg roepen, maar als directeur betaald voetbal...'

22-08-2017 15:32
71

Zeven jaar na dato is Pieter Vink nog altijd gepikeerd vanwege een opmerking die voormalig KNVB-directeur Henk Kesler over hem maakte. Kesler gaf de scheidsrechter in 2010 indirect de schuld van het feit dat FC Twente de landstitel misliep, omdat hij een handsbal van toenmalig AZ-speler Simon Poulsen had gemist. 

Dat verwijt van Kesler deed en doet Vink - inmiddels gestopt als leidsman - veel pijn. "Het is een open wond. Een zwarte bladzijde voor me. Ik hoorde dat hij in Voetbal International riep dat die handsbal op de Afsluitdijk nog te zien was en dat ik Twente het kampioenschap had ontnomen", vertelt Vink in VI. 

"Ik krijg er nóg kippenvel van als ik erover praat en het maakt me nog steeds emotioneel. Dat kun je in de kroeg roepen, maar op tv en als directeur betaald voetbal van de KNVB... Ik heb er geen streep onder kunnen zetten, dat kan ik niet. Dat die man mij toen zo geflikt heeft, heeft me zo veel pijn gedaan."

"Hij droeg Jaap Uilenberg op mij te schorsen. Dat sloeg nergens op, dat gebeurde nooit als een scheidsrechter een fout had gemaakt. Nu wel, omdat het zijn Twente betrof. Het was schandalig", vervolgt Vink. "Het kostte mij ook de halve finale in het UEFA Cup-toernooi tussen Fulham en Hamburger SV. Ik had de tickets al in huis, Kesler heeft me dat ontnomen."