Onverwachte transfer naar Ajax: 'Ze vonden het jammer, maar begrepen het wel'

Onverwachte transfer naar Ajax: 'Ze vonden het jammer, maar begrepen het wel'

22-08-2017 16:10
15

Het aanbod van Ajax was een kans die Dennis Johnsen 'niet kon laten schieten'. De jonge Noorse aanvaller vertelt dat dinsdag in gesprek met het Friesch Dagblad. Eerder deze maand verkaste de negentienjarige aanvaller onverwacht van Heerenveen naar Ajax, dat zo'n twee miljoen euro voor hem betaalde. 

"De mensen bij Heerenveen vonden het jammer, maar ze begrepen het wel", aldus Johnsen. Hij speelde niet één officiële minuut in het eerste elftal van de Friese formatie. "Mijn eerste gedachte was dat dit een kans was die ik moést grijpen. Natuurlijk is het lastig om vrienden en mensen om wie ik geef te verlaten, maar ik ben voetballer en op dat gebied maakt het mij niet uit waar ik heen ga. Dit is een goede stap voor mijn carrière en ik kijk ernaar uit om het shirt van Ajax vaker te dragen."

Wedden

Meer odds

Afgelopen vrijdag debuteerde Johnsen namens zijn nieuwe club. Hij was bij SC Cambuur-Jong Ajax een van de uitblinkers. "Ik wil deel uitmaken van het eerste, maar dat is nu nog ver weg. Ik heb geduld en wil me goed laten zien bij Jong Ajax.

"Ik ben trots om voor Ajax te spelen en ik ben de mensen bij Heerenveen voor altijd dankbaar. Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat het de juiste is."