Keizer over Ajax-kansen: Nee. Kan niet. Dat kan niet. Geen optie

Keizer over Ajax-kansen: "Nee. Kan niet. Dat kan niet. Geen optie"

22-08-2017 17:50
71

De kans dat Ajax zich donderdagavond kwalificeert voor de groepsfase van de Europa League, is 'fifty-fifty'. Trainer Marcel Keizer zegt dat voor de camera van Ajax TV. Afgelopen woensdag won tegenstander Rosenborg met 1-0 in Amsterdam. Er wacht dus een pittige opgave in Noorwegen, weet Keizer. 

"Als het resultaat anders was geweest, waren we daar ook vol voor de overwinning gegaan. Dat is niet veranderd", zegt hij. Winnen is het devies, zoveel is duidelijk. "Dat is wat we nu moeten doen, we weten wat ons te wachten staat. Ik denk dat we thuis drie of vier goede kansen hebben gehad. Eén daarvan had er in gemoeten. Dan sta je 1-0 voor en is het een ander verhaal."

"Zij zullen nu hetzelfde spel spelen. Dat zal behoudend zijn. Wij moeten aanvallen en ervoor zorgen dat we de counter eruit kunnen halen. Dat is ons woensdag negentig procent van de keren gelukt. Die ene keer dat het goed valt, zit de bal erin. Dat zullen we beter moeten doen. Ik verwacht dezelfde wedstrijd als thuis: twee ploegen met verschillende speelstijlen."

"Als het voor de wedstrijd fifty-fifty was, dan is dat nu ook nog zo. Ook al verdedigen zij een voorsprong met een uitdoelpunt", verzekert Keizer. Uitschakeling en dus een seizoen zonder Europees voetbal in Amsterdam? "Nee. Kan niet. Dat kan niet. Geen optie."

Lees ook: Keizer selecteert 20 spelers voor cruciale return: aanvaller terug, Lamprou mee