'AZ kan Ajax niet helpen: middenvelder vliegt na donderdag naar Alkmaar'

'AZ kan Ajax niet helpen: middenvelder vliegt na donderdag naar Alkmaar'

23-08-2017 07:15
16

AZ heeft een akkoord bereikt met Rosenborg BK over de transfer van Fredrik Midtsjo. De 24-jarige middenvelder komt donderdag waarschijnlijk eerst nog wel in actie met de Noren tegen Ajax.

Dat meldt De Telegraaf woensdag. Na het Europa League-duel met de Amsterdammers, waarin Rosenborg donderdagavond een 1-0 voorsprong verdedigt, vliegt Midtsjo naar Nederland. Hij zal de medische keuring ondergaan, waarna hij een contract voor vier seizoenen tekent. Midtsjo is bij Rosenborg een vaste waarde en had nog een contract tot medio 2020 in Trondheim.

Hoeveel AZ voor Midtsjo betaalt, is niet duidelijk. Directeur voetbalzaken Max Huiberts liet vorige week nog weten dat de onderhandelingen 'een beetje vast zaten'. Rosenborg leek het bovendien hard te spelen. De Noorse transfermarkt ging vorige week al dicht, waardoor er geen vervanger gehaald kan worden.

De Alkmaarders hebben hun gewenste versterking nu evenwel bijna binnen. De speler wilde zelf graag naar AZ, mede omdat hij goed bevriend is met rechtsback Jonas Svensson.