Ajacied klopt op de deur: Ik ben twintig jaar en het is tijd om te spelen

Ajacied klopt op de deur: "Ik ben twintig jaar en het is tijd om te spelen"

23-08-2017 07:56
20

Zijn eerste basisplaats in het eerste elftal van Ajax smaakt naar meer. Frenkie de Jong hoopt donderdagavond in het cruciale duel met Rosenborg BK in de voorronde van de Europa League opnieuw aan de aftrap te staan.

De Jong kreeg afgelopen weekend tegen FC Groningen de voorkeur boven Lasse Schöne. De middenvelder steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken, nadat hij vorig seizoen indruk maakte met Jong Ajax in de Jupiler League. "Dat gewenningsjaar is voorbij", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik ben twintig jaar en het is tijd om te spelen. Een vaste basisplaats is het doel. Wanneer precies, dat zien we wel."

De Jong kent zijn huidige trainer Marcel Keizer al goed. De twee werkten al samen bij de beloften. "Ik weet wat hij wil en hij weet wat ik kan." De oefenmeester staat na een slechte start meteen onder druk. "Hier is het hommeles als je vier keer op een rij niet wint. Logisch, daarom is dit ook Ajax", aldus De Jong.

"Het begin van dit seizoen was dramatisch. Dan zijn wij zelf ook boos, maar ik vind de spanning in het elftal meevallen. Dat moeten we tegen Rosenborg bewijzen", besluit de middenvelder.