Ten Hag over 'Alves van Utrecht': 'Het stadium van revelatie is hij voorbij'

Ten Hag over 'Alves van Utrecht': 'Het stadium van revelatie is hij voorbij'

23-08-2017 09:28
8

Sean Klaiber heeft dit seizoen zijn kans gepakt bij FC Utrecht door de blessure van Giovanni Troupée. Erik ten Hag is blij met de 23-jarige multifunctionele rechtspoot, die hij echter niet als revelatie wil bestempelen.

"Dat stadium is Sean allang voorbij. In mijn eerste seizoen hier was hij een revelatie. Daarna is hij er lang uit geweest door een blessure, maar als technische staf weten we precies wat zijn kwaliteiten zijn", zegt Ten Hag in De Telegraaf. "Sean is multifunctioneel net als enkele andere spelers. Dat is ideaal voor mij als trainer, omdat ik zo ook tactisch kan variëren."

Klaiber zelf is evenwel duidelijk over zijn voorkeur. "Je moet altijd doen wat het team van je vraagt. Maar als ik mag kiezen, dan speel ik het liefst als rechtsback. Ik heb de kracht, de snelheid en het loopvermogen ervoor." Om zich te ontwikkelen kijkt hij veel naar Dani Alves. "Ik vind het geweldig om te zien hoe hij de rechtsbackpositie invult. Daar probeer ik ook van te leren, al heb ik niet zijn kwaliteiten en speel ik op een ander niveau."

De Europa League maken extra krachten los bij Klaiber, die donderdag met Utrecht opnieuw tegenover Zenit Sint-Petersburg staat. "Dit is een geweldig podium om jezelf aan de wereld te laten zien. Het is voor mij allemaal extra speciaal. Ik ben een jongen uit Nieuwegein, die bij deze club is opgegroeid. FC Utrecht is mijn thuis. Dan is het extra mooi om met deze club in Europa te schitteren."