'Tottenham doet Manchester City pijn: tiener voor miljoenen euro's naar Londen'

'Tottenham doet Manchester City pijn: tiener voor miljoenen euro's naar Londen'

23-08-2017 15:13
30

Tottenham Hotspur gaat Manchester City pijn doen met het aantrekken van één van de grootste talenten van de club. Dat melden diverse Engelse media deze week. Vleugelaanvaller Jodan Sancho (17) heeft heimwee naar Londen. Bovendien verwacht hij niet dat hij onder City-manager Pep Guardiola de kans krijgt om door te breken. 

Daarom heeft de tiener besloten om te vertrekken uit Manchester en zijn carrière te vervolgen bij Spurs. Volgens London Evening Standard betaalt Tottenham een paar miljoen euro voor de jeugdinternational. City is schoorvoetend akkoord gegaan met een vertrek van het wonderkind.

Sancho staat in Engeland zeer hoog aangeschreven. In mei bereikte hij met Engeland onder 17 jaar de finale van het EK. Sancho scoorde vijf keer en werd uitverkozen tot beste speler van het toernooi. Ook Arsenal deed een poging om de buitenspeler in te lijven.  Mauricio Pochettino (foto) overtuigde hem uiteindelijk van een overstap naar Tottenham. 

Deze zomer deden City en Spurs al eerder zaken. Rechtsback Kyle Walker verkaste voor ruim vijftig miljoen euro naar het Etihad Stadium. 

Gazzaniga
Spurs maakte woensdagmiddag bekend dat het Paulo Gazzaniga heeft gecontracteerd. De Argentijnse doelman komt over van Southampton. Gazzaniga heeft een contract tot de zomer van 2022 gesigneerd. Bij Tottenham gaat hij met Michel Vorm strijden om een plekje achter aanvoerder Hugo Lloris.