Blind en Jones door het lint na Europa League-finale: 'Hij zei dat ik een lul was'

Blind en Jones door het lint na Europa League-finale: 'Hij zei dat ik een lul was'

23-08-2017 18:34
40

Na de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United werden Daley Blind en Phil Jones bestraft door de UEFA omdat ze lastig deden over de dopingcontrole. Luka Zajc van de UEFA laat aan Manchester Evening News weten wat Jones gezegd heeft.

"Hij vertelde me dat ik een lul was omdat ik dit deed, dat ik een klotebaan had en hoe ik zo dom kan zijn dat ik ooit overwogen heb om zo'n baan te nemen", zegt Zajc. "Ik bleef kalm en vertelde hem dat dit de regels van de UEFA zijn en het mijn taak is om dit te doen. Hij bleef echter maar gaan. Ik vroeg hem om rustig te doen en te stoppen met mij te beledigen. Toen wilde hij niet meer met me praten."

Zajc probeert begrip op te brengen voor Jones, maar benadrukt wel wat de regels zijn. "Ik begrijp dat een speler soms boos of gefrustreerd is, maar hij moet het werk dat wij doen respecteren. Dat is het minste dat we kunnen verwachten van een sportman", zegt Zajc. Jones werd twee Europese wedstrijden geschorst en kreeg een boete van 10.000 euro. Blind kreeg een boete van 5.000. Ook United moest 10.000 euro betalen.