De Boer: Ajax vond hem niet goed genoeg, maar bij Liverpool speelt hij alles

De Boer: "Ajax vond hem niet goed genoeg, maar bij Liverpool speelt hij alles"

24-08-2017 09:06
69

Ronald de Boer bekruipt het gevoel dat directeur spelersbeleid van Ajax Marc Overmars misschien wel té kritisch is in in de zoektocht naar versterkingen. De analist neemt een verdediger van Liverpool als voorbeeld.

Op de vraag van Metro of Ajax niet te kritisch is, antwoordt De Boer: "Misschien wel. Neem nu Joël Matip. Ajax vond hem niet goed genoeg, maar bij Liverpool speelt hij alles. Jürgen Klopp (manager, red.) stelt hem iedere wedstrijd op. Hij is ook niet achterlijk, dus dat geeft wel te denken."

De Boer stelt dat Overmars op zoek is naar spelers die passen bij de Ajax-filosofie - en die liggen niet voor het oprapen. "Ajax probeert zo min mogelijk het risico te lopen dat het opgescheept zit met middelmatige spelers. Daarom is het logisch dat Siem de Jong nu wordt genoemd. Hij kent de club, er zit een goede kop op, hij heeft ervaring en scorend vermogen."

Op dit moment is Overmars in Amsterdam, terwijl de selectie in Noorwegen is voor de Europa League-return tegen Rosenborg BK. De Ajax-directeur is de transfers van Maximilian Wöber en Siem de Jong aan het afhandelen, terwijl er ontwikkelingen zijn rond Kasper Dolberg.