Wöber wilde eigenlijk blijven: Toen Sánchez werd verkocht, veranderde de zaak

Wöber wilde eigenlijk blijven: "Toen Sánchez werd verkocht, veranderde de zaak"

24-08-2017 11:40
27

Maximilian Wöber heeft lang moeten nadenken over zijn transfer naar Ajax. De centrale verdediger uit Oostenrijk wilde Rapid Wien pas verlaten, nadat Ajax Davinson Sánchez had verkocht.

Twee maanden geleden al had Wöber al contact met Ajax en werd hij door directeur spelerszaken Marc Overmars rondgeleid bij de club. "Ik was erg onder de indruk, maar ik wilde toen nog bij Rapid Wien blijven", aldus Wöber in gesprek met de clubsite. "Toen de club Sánchez verkocht, veranderde de situatie. Daarna hebben we opnieuw gesproken. Ik heb nachten wakker gelegen omdat ik na moest denken over mijn toekomst. Het is een grote stap om mijn geboorteland te verruilen voor Amsterdam."

Wöber denkt dat hij de kwaliteiten heeft om te slagen bij Ajax. "Ik begon op mijn zeventiende bij Rapid en twee jaar later was ik één van de leiders. Die kwaliteiten wil ik hier verbeteren. Ik denk dat Ajax de enige Europese club is waar een zeventienjarige zo veel wedstrijden kan spelen. Als ik De Ligt op die leeftijd in de Europa League-finale zie spelen, weet ik dat ik hier toekomst heb."

Lees ook: Ajax maakt vierde zomertransfer officieel: nieuwe verdediger binnen