'Van den Brom zei: je speelt donderdag. Man, ik schrok me rot'

'Van den Brom zei: je speelt donderdag. Man, ik schrok me rot'

24-08-2017 17:21
6

Thomas Ouwejan, bij AZ de opvolger van Ridgeciano Haps, kan zich zijn debuut voor de formatie van Alkmaar nog heel goed herinneren. Trainer John van den Brom gooide de linksback in december 2015 voor de leeuwen tegen Athletic Bilbao. 

"Ik had nog maar weinig met het eerste elftal meegetraind, laat staan dat ik al wedstrijden achter de rug had, toen de trainer opeens op me af stapte. Thomas, zei hij, je speelt donderdag tegen Athletic de Bilbao. Man, ik schrok me rot", aldus Ouwejan in een interview met Voetbal International. 

"Natuurlijk voel je als speler wel dat je stapjes maakt, maar dan ga je er niet automatisch van uit dat je direct in een Europa League-wedstrijd in de basis staat. En ook nog eens tegen zo'n prachtige tegenstander. Die drie dagen in de aanloop naar Bilbao-uit waren heel apart, heel onwerkelijk."

"Mijn directe tegenstander, Markel Susaeta, kende ik wel. Met het FIFA-computerspel speelde ik weleens tegen hem. Ik wist dus dat hij een aardige actie in de benen had. Maar dat is toch iets anders dan in levenden lijve tegen hem staan", knipoogt de linksback. "Speel gewoon je eigen spel, zei de trainer. Dat deed ik en het ging gelukkig goed."